Karmas Historie

Fortalt af Morten Hansson, ejer og kok

Det hele startede, da jeg som barn havde stor interesse samt passion for mad. Dette betød, at jeg som teenager ikke var længe om, at beslutte mig for at uddanne mig som kok. I første omgang blev dette til en uddannelse i det franske køkken. Da jeg var færdigudlært, fik jeg dog et brændende ønske om at være selvstændig, men jeg ønskede ikke at have investorer med i billedet. I stedet ville jeg stå på helt egne ben.

Jeg meldte derfor ud, at jeg ville åbne en sushirestaurant i Frederikshavn, men dette betød imidlertid skepsis fra mine omgivelser. Dette rørte mig dog ikke, tværtimod. Jo mere folk tvivlede, jo mere ville jeg det! Oprindeligt skulle restauranten ligge i København, hvor jeg selv kommer fra, men det viste sig hurtigt at være udenfor økonomisk rækkevidde, eftersom jeg kun var i starten af 20´erne og stod uden den store opsparing.

Vejen til god karma (sushi)

Det har kostet - men været det hele værd

At opstarte Karma Sushi og realisere min drøm om at være indehaver af min egen sushirestaurant har kostet mig meget. I første omgang var det min Ford Escort og andelslejligheden i København som blev ofret. Bilen fik den tjans at agere flyttevogn og transportere byggemateriale, mens lejligheden skulle frigøre de økonomiske midler, der var at finde, som kunne finansiere restauranten. Dette betød at jeg kunne åbne dørene for Karma Sushi i april 2007.

Valget faldt på en sushirestaurant, da jeg mener sushi er et godt og sundt alternativ til den nordlige del af Danmark, hvor der i øvrigt ikke var andre udbydere på markedet. Foruden dette er sushien både sund, lækker og desuden meget indbydende at se på, hvilket jeg tror tiltaler mange. Sushien passer også perfekt til den tid, vi lever i, hvor der er stor fokus på sundhed, men hvor vi samtidig har en meget travl hverdag.

Filosofi og vision

– en oplevelse rigere

Min filosofi i forbindelse med Karma er at være et alternativ til det usunde samt at gøre vores gæster en oplevelse rigere.

Visionen for Karma Sushi ligger udover restauranterne og de eksisterende take-away-restauranter beliggende i Frederikshavn, Aalborg, Århus og København . Min målsætning er, at Karma Sushi bliver landsdækkende og er tilstedeværende i alle større danske byer for senere også at åbne ude i Europa.

Jeg håber, at du har fundet min historie og mine ord interessante, og jeg ser frem til dit besøg.

Med venlig hilsen
Morten Hansson